Kanotocht voor groepen inclusief kano + materiaal + voeding + transport + begeleiding

Duur:
10 dagen
Transport:
Busrit
Reistype:
Kanotocht voor groepen
Locatie:

810,00

Vertrek in België – Terugkeer in België 
 
2/7 – 11/7
9/7 – 18/7 volzet* 
16/7 – 25/7
23/7 – 1/8  
30/7 – 8/8
6/8 – 15/8 volzet* 
13/8 – 22/8
 
* Indien met eigen vervoer naar Zweden kan er nog geboekt worden
Discount:
Vertrek:
Total: 810
Categorie:

Speciale aanbieding

Beschrijving

Drakkar Outdoor organiseert een kanotocht voor groepen waarbij je samen met een enthousiaste begeleider door de fraaie Zweedse natuur trekt.

OPGELET: stel zelf een groep vrienden of familie samen (vanaf 7 personen) om deze reis te boeken. Wij stellen zelf geen groepen samen en je kan deze reis dus niet individueel boeken om aan te sluiten bij een groep.

Een kanotocht over prachtige meren, langs tal van kleine eilandjes. Elke dag de tent op een ander plekje opzetten en genieten van de overweldigende natuur. Natuurlijk is er ook de tijd om te verkennen, te zwemmen, te vissen, je eigen potje te koken en vooral tot rust te komen.

De begeleiders nemen je op sleeptouw en laten je de mooiste plekjes op en rond de verschillende meren zien. Verder maken ze je wegwijs in dit prachtige natuurgebied. Wel op ieder zijn tempo, want het genieten van het samen onderweg zijn, is het voornaamste doel.

Kortom: Een kanotocht voor groepen staat voor gezelligheid, avontuur, natuurbeleving, en tot rust komen.

Een avontuurlijke trip

Dag 1

Laten we onze reis beginnen. Die start op de bus. Hiervoor zijn er verschillende opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel. De luxe autocar brengt ons naar Zweden.

Dag 2 – 8

Bij aankomst in Zweden staan onze Drakkar begeleiders op jullie te wachten. Samen met hen ontdek je de mooiste plekken in Zweden. Tijdens de kanotochten ontdek je de prachtige Zweedse meren. Ook voor een beginnende kanovaarder is deze reis mogelijk. De Zweedse meren hebben namelijk geen sterke stroming. Dus het maakt niet uit of je een beginner bent of niet. Deze reis wordt voor iedereen een ervaring. 

Wil je even relaxen? Dat kan ook. Geniet aan de oever van het meer van wat Zweden je te bieden heeft. Je kan ook een frisse duik nemen in het kristalheldere water of zelf je vis vangen. Of verken je liever de bossen? Ook dat is mogelijk met een fikse wandeling in de natuur.

’s Avonds kan je aan het kampvuur nagenieten van je dag. Je kan herinneringen ophalen of anekdotes vertellen terwijl je je eigen potje kookt. Om het eten en drinken hoef je je geen zorgen te maken, want wij zorgen voor alles. Wij hebben genoeg groenten, vlees en fruit ingestaan om de hele reis door te komen. 

Dag 9 – 10

Dan is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. In ons basiskamp kan je een heerlijke douche nemen na het weekje in het wild. Voor we op de bus stappen, wacht ons nog een laatste avondmaal samen. Dan brengt de bus ons terug richting België. De reis mag dan gedaan zijn, maar de herinneringen zullen nog lang blijven nazinderen. 

Elke avond slaan we ons tent op op een andere locatie. Op die manier leren we Zweden kennen en genieten we elke dag van een nieuw stukje natuur. 

Boek nu, betaal later!

Wil je graag een exclusieve reis doorheen Zweden? Wil je hier graag begeleiding bij? Stel dan snel een groep van minstens 7 deelnemers samen en schrijf jullie meteen in.

Twijfel je nog? Dan halen we je over de streep met het volgende voorstel: Boek je droomreis nu en betaal later!

De reis die je een onvergetelijke ervaring bezorgt, kan je nu bij ons boeken zonder dat je meteen moet betalen. De definitieve bevestiging/factuur ontvang je per mail. Daarin staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wij zorgen voor:

  • Kano
  • Benodigde materiaal: Wij zorgen voor een materiaalkoffer waarin alle benodigdheden voor het kamperen worden voorzien. De materiaallijst wordt doorgestuurd van zodra we het voorschot ontvangen hebben.
  • Begeleiding
  • Voeding: er wordt één bevoorrading voorzien op een makkelijk bereikbare plaats. Bij  deze bevoorrading worden er verse groenten, fruit en vlees geleverd. Je kan 24h op voorhand de geleverde voeding (uit het beschikbare assortiment) doorsturen via sms. Het voedselpakket bestaat onder andere uit kipfilet, worsten, gehakt, ribbetjes…)
  • Transport België/Zweden (busrit heen en terug per luxe autobus, diverse opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel)

Laat de reis maar komen!

Met de bus

Een bus brengt je naar het prachtige Zweden. Het busvertrek in België vindt plaats op zaterdag zodat we zondag in Zweden aankomen. De terugkeer in Zweden is gepland op zondagavond zodat we op maandag in België aankomen. Er zijn verschillende vertrekdata mogelijk.

Op eigen houtje

Wil je als externe, graag met eigen transport naar Zweden komen? Dan zorg je er best voor dat je aankomt op de dag van de bus (3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus). Op die manier kunnen we alle voorbereidingen samen doen. 

Kom je met het vliegtuig? Dan moet je de trein nemen tot in Åmål. Deze treinrit moet je zelf boeken, maar dat gaat gemakkelijk op sj.se. Dit is het Zweedse treinbedrijf. Eenmaal daar kunnen we mensen oppikken. Hiervoor rekenen we wel €25/persoon aan. Je bent wel verplicht om dit één dag op voorhand aan te vragen. 

Wat neem ik zeker mee?

– Slaapmat en Slaapzak
– (Warme) kledij
– Regenkledij
– Zwemkledij
– Waterdichte wandelschoenen met voldoende profiel
– Handdoeken
– EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème)
– Identiteitskaart

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ’s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano ervaring belangrijk?

Je hebt geen kano ervaring nodig om deel te nemen aan deze kano tocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, maar dit heb je snel onder de knie eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Er is echter weinig kans dat deze agressief of gevaarlijk zouden reageren, aangezien ze zelf eerder mensenschuw zijn. Het is dus eerder uitzonderlijk dat je één van deze dieren kan zien, maar er is wel een goede kans op het spotten van sporen. Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelf vissen op snoek of baars.

Hoe zwaar zijn de kanotochten?

Uiteraard kies je zelf de intensiteit, maar met een goede basisconditie zouden er helemaal geen problemen mogen zijn. De kanotochten gaan grotendeels over meren, waardoor er ook bijna geen stroomversnellingen zijn. Je kan dus gemakkelijk je eigen tempo kiezen. Buiten een plotse weersverandering of regenbui, zijn er geen factoren die een kanotocht zwaarder kunnen maken. En ook hier is makkelijk rekening mee te houden, door kort bij de oever te peddelen en tijdig kamp op te slaan wanneer je merkt dat het weer omslaat.