Deze reis is vervallen

Kanotocht voor gezinnen inclusief kano + materiaal + voeding + transport + begeleiding

Duur:
10 dagen
Transport:
Busrit
Reistype:
Kanotocht voor gezinnen
Locatie:

810,00

Discount:
Vertrek:
Total: 810
Categorie:

Schedule

Vertrek bus in België: zaterdag, 23 juli 2022

Aankomst bus terug in België: maandag 1 augustus 2022

Vertrek bus in België: zaterdag, 30 juli 2022

Aankomst bus terug in België: maandag 8 augustus 2022

Speciale aanbieding

Beschrijving

Drakkar Outdoor neemt jou en je gezinsleden mee op een heuse kanotocht voor gezinnen. Onder intensieve begeleiding, waarbij genieten van het samen onderweg zijn centraal staat, ontdek je alle mooiste plekjes op en rond de Zweedse meren en rivieren. Trek samen met de kinderen de natuur in, slaap in een tent en eet rond het kampvuur!

We zetten elke dag de tent op op een nieuw plekje, om dan ten volle te kunnen genieten van dit prachtige landschap. Verder is er meer dan voldoende tijd voorzien om op verkenning te gaan in de wijde omgeving, een duik te nemen in één van de kristalheldere meren, of gewoon tot rust te komen langs de oever.

Kortom: een combinatie van gezelligheid, avontuur, natuurbeleving, maar ook veel rust. Een onvergetelijke vakantie om te beleven met je gezin.

Een avontuurlijke trip

Dag 1

Tijd om aan onze avontuurlijke reis te beginnen. De reis begint op de bus. Die brengt ons naar de Zweedse natuur. 

Dag 2 – 8

Bij je aankomst in Zweden staan er Drakkar begeleiders op jullie te wachten. Samen met hen kan je alle mooie plekken van Zweden ontdekken. In een kano op een Zweeds meer geniet je van al die pracht. De Zweedse meren hebben geen sterke stroming. Dus ook voor de beginnende kanovaarder is deze reis een onvergetelijke ervaring. 

De Drakkar begeleiders laten jullie genieten van Zweden op jullie eigen tempo. Het voornaamste doel van deze reis is natuurlijk genieten van jullie tijd samen. 

Wil je even stoppen met kanovaren? Geen enkel probleem. Je kan ook wandelen in de Zweedse bossen of een duik nemen in het kristalheldere water. Of gewoon even rusten en relaxen kan ook. Tot rust komen aan de oever van het meer en genieten van je gezin. 

Om eten en drinken moet je je ook geen zorgen maken. Wij hebben alles voor jou geregeld. Dankzij de bevoorrading kunnen we genoeg groenten, vlees en fruit inslaan. In ons voedselpakket zit onder andere kipfilet en ribbetjes. Dus een gezellige BBQ kan ook. Om nadien af te sluiten met een knetterend kampvuur en na te genieten van je dag of anekdotes te vertellen.

Dag 9 – 10

Tijd om deze geweldige reis af te sluiten. We keren opnieuw naar de bewoonde wereld. Daar wacht de bus op ons die ons terug meeneemt naar België. De laatste dag komen we aan op de plek waar je bent opgestapt. Wij kunnen alvast terug blikken op een geweldige avontuurlijke reis. 

Om helemaal één te worden met de natuur, slaap je elke nacht in een tent. Elke dag zetten we de tent op op een nieuw plekje. Zo kan je ten volle genieten van de Zweedse natuur. 

Boek nu, betaal later!

Twijfel je nog? Dan halen we je over de streep met het volgende voorstel: Boek je droomreis nu en betaal later!

De reis die je een onvergetelijke ervaring bezorgt, kan je nu bij ons boeken zonder dat je meteen moet betalen. De definitieve bevestiging/factuur ontvang je per mail. Daarin staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Dus twijfel niet langer en boek meteen die onvergetelijke reis.

Belangrijke info over deze reis

Wij zorgen voor:

  • Kano
  • Benodigde materiaal: Wij zorgen voor een materiaalkoffer waarin alle benodigdheden voor het kamperen worden voorzien. De materiaallijst wordt doorgestuurd van zodra we het voorschot ontvangen hebben.
  • Begeleiding en extra veiligheidsmaatregelen
  • Voedselpakket (bestaande uit onder andere kipfilet, worsten, gehakt, ribbetjes,…). Er wordt één bevoorrading voorzien op een makkelijk bereikbare plaats. Bij  deze bevoorrading worden er verse groenten, fruit en vlees geleverd. Je kan 24h op voorhand de geleverde voeding (uit het beschikbare assortiment) doorsturen via sms.
  • Voor vegetariërs wordt een aangepast, gevarieerd voedselpakket voorzien.
  • Transport België/Zweden (busrit heen en terug per luxe autobus, diverse opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel)

Minimum leeftijd kinderen: 6 jaar op het moment van vertrek + vereiste om te kunnen zwemmen. Minimum 1 volwassene per minderjarig kind. Dit om de veiligheid op de kanotocht voor gezinnen te garanderen.

Met de bus

Een bus brengt je naar het prachtige Zweden. Het busvertrek in België vindt plaats op zaterdag zodat we zondag in Zweden aankomen. De terugkeer in Zweden is gepland op zondagavond zodat we op maandag in België aankomen. Er zijn verschillende vertrekdata mogelijk.

Op eigen houtje

Wil je als externe, graag met eigen transport naar Zweden komen? Dan zorg je er best voor dat je aankomt op de dag van de bus (24 juli en 31 juli). Op die manier kunnen we alle voorbereidingen samen doen. 

Kom je met het vliegtuig? Dan moet je de trein nemen tot in Åmål. Deze treinrit moet je zelf boeken, maar dat gaat gemakkelijk op sj.se. Dit is het Zweedse treinbedrijf. Eenmaal daar kunnen we mensen oppikken. Hiervoor rekenen we wel €25/persoon aan. Je bent wel verplicht om dit één dag op voorhand aan te vragen. 

Wat neem ik zeker mee?

– Slaapmat en Slaapzak
– (Warme) kledij
– Regenkledij
– Zwemkledij
– Waterdichte wandelschoenen met voldoende profiel
– Handdoeken
– EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème)
– Identiteitskaart

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ’s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano ervaring belangrijk?

Je hebt geen kano ervaring nodig om deel te nemen aan deze kano tocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, maar dit heb je snel onder de knie eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Er is echter weinig kans dat deze agressief of gevaarlijk zouden reageren, aangezien ze zelf eerder mensenschuw zijn. Het is dus eerder uitzonderlijk dat je één van deze dieren kan zien, maar er is wel een goede kans op het spotten van sporen. Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelf vissen op snoek of baars.

Hoe zwaar zijn de kanotochten?

Uiteraard kies je zelf de intensiteit, maar met een goede basisconditie zouden er helemaal geen problemen mogen zijn. De kanotochten gaan grotendeels over meren, waardoor er ook bijna geen stroomversnellingen zijn. Je kan dus gemakkelijk je eigen tempo kiezen. Buiten een plotse weersverandering of regenbui, zijn er geen factoren die een kanotocht zwaarder kunnen maken. En ook hier is makkelijk rekening mee te houden, door kort bij de oever te peddelen en tijdig kamp op te slaan wanneer je merkt dat het weer omslaat.