Deze reis is vervallen

Kanotocht inclusief kano + materiaal + voeding

Duur:
7 Dagen
Transport:
Eigen vervoer
Reistype:
Individuele kanotocht
Locatie:

440,00

Vetrekdata vanaf onze basis in Zweden
 
3/7 – 10/7
10/7 – 17/7
17/7 – 24/7
24/7 – 31/7
31/7 – 7/8
7/8 – 14/8
14/8 – 21/8
Discount:
Vertrek:
Total: 440
Categorie:

Schedule

Eerste beschikbare datum, 3 juli 2022

Laatste beschikbare datum, 14 augustus 2022

Speciale aanbieding

Beschrijving

Ga kanovaren langs de prachtige Zweedse meren en rivieren. Trek er zelf op uit en geniet van een rustgevende ervaring in een fantastisch natuurgebied.

Geniet van de vrijheid en kies zelf waar je ’s avonds je tent opslaat, kook je eigen potje boven het kampvuur en wordt één met de natuur. Verken de regio op eigen houtje of sluit aan bij een groep, en leer zo de overweldigende omgeving kennen.

Heb je gedroomd om een reis op een andere manier te beleven en een land ten volle te ontdekken? Vaar dan met een kano langs prachtige Zweedse meren. Meer je kano even aan de oever van het meer om uit te rusten en nog meer te genieten. Wil je ook de Zweedse bossen verkennen? Dat kan ook. Wandel door de natuur en ontdek de leefomgeving van de eland, beer, vos, wolf en de bever. Wil je op een andere plek je tent opslaan om nog meer te ontdekken? Ook dat kan. Ga opnieuw het meer op met de kano en kies de perfecte plek om je tent op te slaan en de nacht door te brengen. Maak je eigen eten klaar boven het kampvuur. Nadien kan je aan het kampvuur nog even nagenieten en vertellen over jullie dag. Wordt helemaal zen en laad je batterijen op om de dag nadien verder te varen. 

Kortom: een avontuurlijke kanotocht in Zweden waar natuurbeleving en tot rust komen centraal staan.

Een avontuurlijke trip

Dag 1

Tijd om aan onze avontuurlijke reis te beginnen. Die begint in de Zweedse natuur.

Dag 2 – 6

Gedurende een aantal dagen leer je de Zweedse natuur ontdekken. Je gaat kanovaren langs prachtige Zweedse meren en rivieren. Je slaat je tent iedere avond op een andere plek op. Rond het kampvuur kook je je eigen potje en wordt je één met de natuur. 

Naast het kanovaren, kan je ook even tot rust komen en genieten van al de Zweedse pracht. Geniet na van je dag en rust uit aan de oevers van een Zweeds meer.

Dag 7

Tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Wij sluiten deze geweldige reis af en nemen een koffer vol herinnering mee naar België.

Wil je de reis ten volle beleven? Dan kies je ’s avonds waar je je tent opslaat. Zo kan je ten volle genieten van de Zweedse natuur en wordt je één met de omgeving. 

Boek nu, betaal later!

Twijfel je nog? Dan halen we je over de streep met het volgende voorstel: Boek je droomreis nu en betaal later!

De reis die je een onvergetelijke ervaring bezorgt, kan je nu bij ons boeken zonder dat je meteen moet betalen. De definitieve bevestiging/factuur ontvang je per mail. Daarin staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Dus twijfel niet langer en boek meteen die onvergetelijke reis.

Belangrijke info over deze reis

Wij zorgen voor:

  • Kano
  • Benodigde materiaal: Wij zorgen voor een materiaalkoffer waarin alle benodigdheden voor het kamperen worden voorzien. De materiaallijst wordt doorgestuurd van zodra we het voorschot ontvangen hebben.
  • Voedselpakket: er wordt één bevoorrading voorzien op een makkelijk bereikbare plaats. Bij  deze bevoorrading worden er verse groenten, fruit en vlees geleverd. Je kan 24h op voorhand de geleverde voeding (uit het beschikbare assortiment) doorsturen via sms.

Laat het avontuur beginnen!

Deze formule is zonder vervoer van en naar België. Je komt dus met eigen vervoer naar het vertrekpunt in Zweden.

Zorg dat je op zondag bij ons aankomt (3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus). Op die manier kunnen we alle voorbereidingen samen doen en kan je zondag aan je tocht beginnen.

Kom je met het vliegtuig? Dan moet je de trein nemen tot in Åmål. Deze treinrit moet je zelf boeken, maar dat gaat gemakkelijk op sj.se. Dit is het Zweedse treinbedrijf. Eenmaal daar kunnen we mensen oppikken. Hiervoor rekenen we wel €25/persoon aan. Je bent wel verplicht om dit één dag op voorhand aan te vragen. 

Wat neem ik zeker mee?

– Slaapmat en Slaapzak
– (Warme) kledij
– Regenkledij
– Zwemkledij
– Waterdichte wandelschoenen met voldoende profiel
– Handdoeken
– EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème)
– Identiteitskaart

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ’s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano ervaring belangrijk?

Je hebt geen kano ervaring nodig om deel te nemen aan deze kano tocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, maar dit heb je snel onder de knie eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Er is echter weinig kans dat deze agressief of gevaarlijk zouden reageren, aangezien ze zelf eerder mensenschuw zijn. Het is dus eerder uitzonderlijk dat je één van deze dieren kan zien, maar er is wel een goede kans op het spotten van sporen. Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelf vissen op snoek of baars.

Hoe zwaar zijn de kanotochten?

Uiteraard kies je zelf de intensiteit, maar met een goede basisconditie zouden er helemaal geen problemen mogen zijn. De kanotochten gaan grotendeels over meren, waardoor er ook bijna geen stroomversnellingen zijn. Je kan dus gemakkelijk je eigen tempo kiezen. Buiten een plotse weersverandering of regenbui, zijn er geen factoren die een kanotocht zwaarder kunnen maken. En ook hier is makkelijk rekening mee te houden, door kort bij de oever te peddelen en tijdig kamp op te slaan wanneer je merkt dat het weer omslaat.