Deze reis is vervallen

Survival Bushcraft Zweden

Duur:
10 dagen
Transport:
Busrit
Reistype:
Survival
Grootte groep:
14
Locatie:

750,00

Discount:

Uitverkocht

Categorie:

Speciale aanbieding

Beschrijving

Stap in de voetsporen van Ed Stafford tijdens deze Bushcraft en Survival trip door de natuur.

Onze autocar, voorzien van het nodige comfort, brengt je op je Zweedse bestemming. Daar vertrek je met kaart en kompas op rugzaktocht doorheen de Zweedse bossen, langs uitgestrekte meren.

We dompelen je onder in de natuur en leren je onderweg eetbare planten herkennen en gebruiken. We introduceren je in de knoop– en sjortechnieken die je nodig hebt om je tarp om te toveren in een slaapplaats en houtsnijtechnieken om je eigen kook- en eetgerei te maken.

Elke avond maak je d.m.v. een nieuwe techniek vuur met onderweg gesprokkeld tondel. Ook je slaapplaats is elke avond anders. Misschien geniet je een avond van een blote sterrenhemel, dommel je de avond erna weg in de gezelligheid van een shelter of je vormt je tarp om tot een eigen, unieke slaapplek.

Je vangt vis en leert die kuisen en vervolgens klaarmaken op het kampvuur. De gids leert je het spoor te onderscheiden en volgen van een eland, vos, hert, das. Als je stil bent en op het juiste spoor, zul je zeker een glimp opvangen van één van deze Zweedse bosbewoners.

Zweden is het land van 1000 meren. De ideale omgeving om je te leren hoe je op een veilige manier een zogenaamde lake crossing aanpakt.

Deze survival bushcraft biedt spanning en óntspanning. Je komt los van alle dagelijkse beslommeringen en luxe en vindt jezelf terug te midden van zoveel natuurpracht die Zweden te bieden heeft. Ervaren en daarvoor opgeleide natuurgidsen loodsen je door deze back-to-nature week om nooit meer te vergeten!

Een avontuurlijke trip

Dag 1

Het avontuur begint op de bus met een nachtrit naar onze Zweedse bestemming. Onderweg nemen we twee korte Ferries waarop we de benen eens kunnen strekken en een hapje kunnen eten.

Dag 2 – 8

Hier start het bushcraftavontuur. Onze ervaren natuurgidsen nemen je mee op trektocht langs meren en doorheen uitgestrekte bossen. Met onze bushcraftkit en vers aangeleerde technieken maken we het ons elke dag comfortabel op een nieuwe slaapplaats. We trekken met onze rugzak de wilde natuur in en leren onderweg te leven met en te leren van de natuur. 

Dag 9 – 10

We keren terug naar ons basiskamp in de bewoonde wereld. We nemen een douche, eten een lekkere pizza aangeboden door Drakkar en stappen ’s avonds op de bus die ons tijdens een nachtrit terug thuis brengt. We kunnen vanaf dan terugvallen op nieuwe skills en dromen van een nieuw avontuur. Misschien een kanotocht op de Zweedse meren of voettocht in Noorwegen. 

Verblijf survival bushcraft 

Elke nacht slaan we onze tarp op op een andere locatie. Afhankelijk van de omgeving zoek je naar een geschikte slaapplaats. Je leert waarmee je moet rekening houden en zo zal je elke dag weer nieuwe ervaring opdoen. Op die manier worden we helemaal één met de natuur.

Boek nu, betaal later!

Twijfel je nog? Dan halen we je over de streep met het volgende voorstel: Boek je droomreis nu en betaal later!

De reis die je een onvergetelijke ervaring bezorgt, kan je nu bij ons boeken zonder dat je meteen moet betalen. De definitieve bevestiging/factuur ontvang je per mail. Daarin staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Dus twijfel niet langer en boek meteen die onvergetelijke reis.

Belangrijke info over deze reis

Drakkar zorgt voor:

  • Transport: Busreis naar Zweden en terug
  • Voeding: alle maaltijden ter plaatse (heen- en terugreis niet inbegrepen)
  • Bushcraftkit met o.a. paratouw, magnesiumstick, billy can…
  • Begeleiding door ervaren gids
  • Verblijf (Sharp of shelter)
  • Vergunning rondtrekken, vissen in natuurreservaat
  • Diverse workshops (pouch making, kooktechnieken, lepel snijden, sporen zoeken, vis kuisen, touwmaken…)
  • Lake crossing

Met de bus

Wij zorgen voor een bus naar Zweden. Deze heeft diverse opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel. 

Moet je een getrainde wandelaar zijn?

Je draagt de hele tocht je trekrugzak, dus die moet je wel kunnen torsen. Voor de rest is het altijd meegenomen dat je wat conditie hebt. Doorzettingsvermogen is ook al mooi!

Hoeveel km per dag wandelen we?

We plannen elke dag rond 10u te vertrekken en te wandelen tot 15u à 16u in de namiddag. Uiteraard wordt er geluncht en af en toe gepauzeerd om van het landschap te genieten of om stil te staan bij bepaalde planten / sporen. Je mag dus rekenen op een halve dag stevig wandelen per keer.

Wat heb ik nodig?

– Rugzak (60 – 80 liter)
– Degelijk vast mes (type: mora, geen vouwmes)
– Slaapzak
– Matje
– Kledij aangepast aan het weer
– Stevige wandelschoenen (type B)
– Eigen medicatie
– Ook je reisverzekering moet je in orde brengen (denk ook aan je Europese Ziekteverzekeringskaart, verkrijgbaar bij je mutualiteit).

Wanneer je inschrijft, krijgt je een gedetailleerde packinglist toegestuurd.

Met vragen kan je steeds terecht op de Facebookpagina van de gespecialiseerde Drakkargidsen die deze reis aanbieden.