Deze reis is vervallen

Survival Bushcraft Zweden

Duur:
10 dagen
Transport:
Busrit
Reistype:
Survival
Grootte groep:
20
Locatie:

810,00

Discount:
Vertrek:
Total: 810
Categorie:

Speciale aanbieding

Beschrijving

Stap in de voetsporen van Ed Stafford tijdens deze Bushcraft trip door de natuur.

De bus brengt je naar je Zweedse bestemming, waar je met kaart en kompas op kanotocht vertrekt over de adembenemende meren. Daar dompelen we je volledig onder in de natuur.

Overdag is het heerlijk genieten van het land van duizend meren. Een ideale plaats om je peddeltechnieken aan te scherpen.
Zodra je aanmeert, leer je knoop– en sjortechnieken die je nodig hebt om je tarp om te toveren in een slaapplaats én houtsnijtechnieken om je eigen kook- en eetgerei te maken. Zo sta je nooit meer met lege handen in de natuur!

Elke avond maak je door middel van een nieuwe techniek vuur met zelf gesprokkelde tondel. Ook je slaapplaats is elke avond anders: eerst lig je te genieten van de open sterrenhemel, dan kruip je weer in een shelter of creëer je zelfs je eigen slaapplek.

Daarbij zullen de fauna en flora geen raadsels meer voor je hebben. Tijdens de dagelijkse tochten leer je eetbare planten herkennen en gebruiken. De gidsen helpen je met vissen en je vangst te bereiden boven het kampvuur.
Ook andere dieren blijven je niet vreemd: de gidsen leren je het spoor te onderscheiden en volgen van vossen, herten, dassen en zelfs elanden. Als je stil bent en op het juiste spoor zit, zul je zeker een glimp opvangen van een van deze Zweedse bosbewoners.

Deze survival bushcraft biedt spanning en ontspanning. Je komt los van alle dagelijkse beslommeringen en luxe en vindt jezelf terug te midden van de prachtige natuur die Zweden te bieden heeft. Ervaren en opgeleide natuurgidsen loodsen je door deze back-to-nature week om nooit meer te vergeten!

EEN AVONTUURLIJKE TRIP

Dag 1

Het avontuur begint op de bus met een nachtrit naar onze bestemming. Onderweg nemen we twee korte Ferries waar we de benen eens kunnen strekken en een hapje kunnen eten. Na deze trip zullen we aankomen in het prachtige Zweden!

Dag 2 – 8

Hier start het bushcraft avontuur. Onze ervaren natuurgidsen nemen je mee op trektocht. Met onze bushcraft kit en pas aangeleerde technieken maken we het ons elke dag comfortabel op een nieuwe kampplaats. 

Dag 9 – 10

We keren terug naar ons basiskamp in de bewoonde wereld. We nemen een douche, eten een lekkere pizza en stappen ’s avonds op de bus richting thuis. We kunnen vanaf dan terugvallen op nieuwe skills en dromen van een nieuw avontuur.

Verblijf survival bushcraft 

Elke nacht slaan we onze tarp op op een andere locatie. Afhankelijk van de omgeving zoek je naar een geschikte slaapplaats. Je leert waarmee je moet rekening houden en zo zal je elke dag weer nieuwe ervaring opdoen. Op die manier worden we helemaal één met de natuur.

Belangrijke info over deze reis

Drakkar zorgt voor:

  • Transport: Busreis naar Zweden en terug
  • Alle maaltijden ter plaatse (heen- en terugreis niet inbegrepen)
  • Bushcraft Kit met o.a. para-touw, magnesiumstick, dutch oven, bijl, zaag,…
  • Begeleiding door ervaren natuur- en bushcraftgidsen
  • Verblijf (tarp of shelter)
  • Vergunning rondtrekken, vissen in natuurreservaat
  • Diverse workshops (mes/bijl-veiligheid, vuurtechnieken, kampvuurkoken, lepel snijden, sporen zoeken, vis bereiden, tarp-constructies,…)

Met de bus

Wij zorgen voor een bus naar Zweden. Deze heeft diverse opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel. 

Moet je getraind zijn?

Deze reis focust zich vooral op het aanleren van nieuwe technieken en minder op fysieke uitdagingen. Met de juiste peddeltechniek geraak je al een heel eind. Je laadt elke dag je materiaal in de kano en we maken regelmatig een wandeling. Het is dus altijd mooi meegenomen dat je wat conditie hebt. Met wat doorzettingsvermogen kom je natuurlijk ook al ver!

Hoelang peddelen we elke dag?

De planning is om elke dag rond 9u. het meer op te trekken en te peddelen tot 14u. Uiteraard wordt er geluncht en af en toe gepauzeerd om van het uitzicht te genieten. Je kan dus rekenen op een viertal uur per dag in de kano.

Wat heb ik nodig?

Degelijk vast mes (type: mora, geen vouwmes) 
Slaapmat en Slaapzak
(Warme) kledij
Regenkledij
Zwemkledij
Handdoeken
Stevige wandelschoenen (type B)
EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème (milieuvriendelijk)) 
Ook je reisverzekering moet je in orde brengen
Identiteitskaart

Wanneer je je inschrijft krijg je een gedetailleerde packinglist toegestuurd.

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ’s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano-ervaring belangrijk?

Je hebt geen kano-ervaring nodig om deel te nemen aan deze kanotocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, die je snel onder de knie zal hebben eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Deze dieren zijn erg mensenschuw, waardoor gevaarlijke situaties zo goed als niet voorkomen. Dat je een van hen zal tegenkomen, is dan ook eerder uitzonderlijk. Gelukkig is er wel een zeer goede kans op het spotten van sporen, zoals voetsporen, etensresten en zelfs botten!
Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelf vissen op snoek of baars.

Met vragen kan je steeds terecht op de Facebookpagina van de gespecialiseerde gidsen die deze reis aanbieden.
https://www.facebook.com/Tondel-109326440677596