Kanotocht inclusief kano + materiaal

Duur:
7 Dagen
Transport:
Eigen vervoer
Reistype:
Individuele kanotocht
Locatie:

320,00

Vetrekdata vanaf onze basis in Zweden
 
3/7 – 10/7
10/7 – 17/7
17/7 – 24/7
24/7 – 31/7
31/7 – 7/8
7/8 – 14/8
14/8 – 21/8
Discount:
Vertrek:
Total: 320
Categorie:

Schedule

Eerste beschikbare datum, 3 juli 2022

Laatste beschikbare datum, 14 augustus 2022

Speciale aanbieding

Beschrijving

Leg in 7 dagen een fraaie kanotocht af langs de prachtige Zweedse meren. Trek er zelf op uit en geniet van een rustgevende ervaring in een fantastisch natuurgebied. 

Vaar langs tal van kleine eilandjes en rotspartijen, en verken de prachtige omgeving op eigen houtje. Zet elke avond je tent op op een nieuwe locatie en laat je overdonderen door alles om je heen.

Ontdek Zweden op een andere manier. In het midden van een meer in een kano kan je alle nieuwe indrukken in je opnemen. Geniet van het varen op het kristalheldere water. Je kan zelfs een frisse duik nemen als je daar zin in hebt. Wil je even op adem komen? Meer je kano dan aan op de oever van het meer. Daar kan je even uitrusten, op adem komen en genieten van een adembenemend uitzicht. Wil je liever de actieve toer op? Dan kan je gaan wandelen tussen de Zweedse bossen. Ontdek er de fauna en de flora. Misschien kom je dan wel een eland, vos, wolf, beer of bever tegen. Of je ontdekt er hun leefomgeving. 

’s Avonds kan je je tent opslaan op de locatie die je zelf kiest. Je kookt er je eigen potje op een gezellig kampvuur. Daarna kan je nog even bekomen en genieten van de dag aan dat kampvuur. Vertel verhalen en anekdotes, haal herinneren op en geniet ten volle. Helemaal relax om de dag nadien opnieuw in de kano te varen en Zweden verder te ontdekken. 

Kortom: een avontuurlijke kanovakantie waarbij natuurbeleving en tot rust komen centraal staan.

Een avontuurlijke trip

Dag 1

Tijd om aan onze avontuurlijke reis te beginnen! Deze reis brengt ons naar de Zweedse natuur.

Dag 2 – 6

Tijdens deze avontuurlijke trip leg je een kanotocht af. Deze brengt je langs prachtige Zweedse meren en laat je genieten van deze geweldige omgeving.  Je vaart langs kleine eilandjes, je kan een frisse duik nemen in de meren of gewoon nagenieten van je dag aan de oever van het meer. Laat Zweden op je afkomen en geniet ten volle.

Je kan in het begin van de trip eten kopen in de supermarkt. Of wil je Zweden ten volle beleven? Maak dan een tussenstop in een klein dorpje langs de oever. Daar kan je enkele benodigdheden inslaan om je tocht verder te zetten.

Dag 7

Tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. We sluiten onze geweldige reis af en keren met een koffer vol mooie herinnering terug naar België.

Verblijf tijdens de kanovakantie

Elke avond sla je je tent op op een nieuwe locatie. Op die manier ontdek je de Zweedse natuur en kan je er ten volle van genieten.

Boek nu, betaal later!

Twijfel je nog? Dan halen we je over de streep met het volgende voorstel: Boek je droomreis nu en betaal later!

De reis die je een onvergetelijke ervaring bezorgt, kan je nu bij ons boeken zonder dat je meteen moet betalen. De definitieve bevestiging/factuur ontvang je per mail. Daarin staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Dus twijfel niet langer en boek meteen die onvergetelijke reis.

Belangrijke info over deze reis

Wij zorgen voor:

  • Een kano
  • Het benodigde materiaal: wij zorgen voor een materiaalkoffer waarin alle benodigdheden voor het kamperen worden voorzien. De materiaallijst wordt doorgestuurd van zodra we het voorschot ontvangen hebben.

Al de rest regel je zelf. Aan het startpunt vind je een klein supermarktje waar je enkele dingen kan kopen, of maak een korte tussenstop in een klein dorpje langs de oever om enkele benodigdheden in te slaan. Sla ’s avonds je tent op in de vrije natuur en kook je eigen potje boven het kampvuur.

Laat het avontuur beginnen!

Deze formule is zonder vervoer van en naar België. Je komt dus met eigen vervoer naar het vertrekpunt in Zweden.

Zorg dat je op zondag bij ons aankomt (3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus). Op die manier kunnen we alle voorbereidingen samen doen en kan je zondag aan je tocht beginnen.

Kom je met het vliegtuig? Dan moet je de trein nemen tot in Åmål. Deze treinrit moet je zelf boeken, maar dat gaat gemakkelijk op sj.se. Dit is het Zweedse treinbedrijf. Eenmaal daar kunnen we mensen oppikken. Hiervoor rekenen we wel €25/persoon aan. Je bent wel verplicht om dit één dag op voorhand aan te vragen. 

Wat neem ik zeker mee?

– Slaapmat en Slaapzak
– (Warme) kledij
– Regenkledij
– Zwemkledij
– Waterdichte wandelschoenen met voldoende profiel
– Handdoeken
– EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème)
– Identiteitskaart

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ’s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano ervaring belangrijk?

Je hebt geen kano ervaring nodig om deel te nemen aan deze kano tocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, maar dit heb je snel onder de knie eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Er is echter weinig kans dat deze agressief of gevaarlijk zouden reageren, aangezien ze zelf eerder mensenschuw zijn. Het is dus eerder uitzonderlijk dat je één van deze dieren kan zien, maar er is wel een goede kans op het spotten van sporen. Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelf vissen op snoek of baars.

Hoe zwaar zijn de kanotochten?

Uiteraard kies je zelf de intensiteit, maar met een goede basisconditie zouden er helemaal geen problemen mogen zijn. De kanotochten gaan grotendeels over meren, waardoor er ook bijna geen stroomversnellingen zijn. Je kan dus gemakkelijk je eigen tempo kiezen. Buiten een plotse weersverandering of regenbui, zijn er geen factoren die een kanotocht zwaarder kunnen maken. En ook hier is makkelijk rekening mee te houden, door kort bij de oever te peddelen en tijdig kamp op te slaan wanneer je merkt dat het weer omslaat.