Deze reis is vervallen

Kanotocht inclusief kano + materiaal + voeding + transport

Duur:
10 dagen
Transport:
Busrit
Reistype:
Individuele kanotocht
Locatie:

680,00

Vertrek in België – Terugkeer in België 
 
2/7 – 11/7
9/7 – 18/7 volzet* 
16/7 – 25/7
23/7 – 1/8 
30/7 – 8/8
6/8 – 15/8 volzet* 
13/8 – 22/8
 
* Indien met eigen vervoer naar Zweden kan er nog geboekt worden
Discount:
Vertrek:
Total: 680
Categorie:

Speciale aanbieding

Beschrijving

Zin in een avontuurlijke kanovakantie langs de prachtige Zweedse meren? Trek er dan zelf op uit en geniet van een rustgevende ervaring in een fantastisch natuurgebied. Vaar langs tal van kleine eilandjes en rotspartijen, en verken de prachtige omgeving op eigen houtje. Geniet van de vrijheid en kies zelf waar je ’s avonds je tent opslaat, kook je eigen potje boven het kampvuur en wordt één met de natuur.

Er is dus voor elk wat wils. Heb je er na een aantal uren even genoeg van om in de kano te zitten? Geen probleem. Je kan gerust een frisse duik nemen in het heldere kristalwater dat je net doorkruist hebt. Maar heb je even genoeg van het water? Dan kan je ook de bossen van Zweden verkennen met een heuse wandeltocht. Ontdek er de fauna en flora en laat je iedere keer opnieuw verbazen. Wil je liever even bekomen van de kanotocht? Meer je kano dan aan aan de oever van de rivier en kom tot rust terwijl je kijkt naar een prachtige zonsondergang. bij het kampvuur kan je vertellen hoe jij je dag beleefd hebt. Of je kan herinneringen ophalen aan al je avonturen. 

Kortom: een avontuurlijke kanovakantie waar natuurbeleving en tot rust komen centraal staan.

Een avontuurlijke trip

Dag 1

Laten we onze avontuurlijke trip beginnen. Deze start op de bus die ons naar Zweden brengt. Klaar om de Zweedse natuur in te trekken.

Dag 2 – 8

Laten we de Zweedse natuur intrekken. Tijdens de kanotochten op de Zweedse meren ontdek je de schitterende Zweedse natuur. Ben je een beginnende kanovaarder? Geen enkel probleem. De Zweedse meren hebben geen sterke stroming. Dus ook de beginnende kanovaarder kan genieten van deze geweldige reis. 

Meer je kano aan aan de oever van het meer en sla je tent op voor de nacht. Bouw een kampvuur waar je gezellig kan napraten van de voorbije dag, maar waar je ook je eigen potje kunt koken. Met een op voorhand gestuurde sms kan je je voeding ophalen op een makkelijk bereikbare plaats. 

Je kan ook even uitrusten en relaxen aan de oever van het meer. Of je kan kiezen voor een frisse duik in het heldere water. Of wil je liever de Zweedse bossen verkennen? Ook dat is mogelijk.

Dag 9 – 10

Tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld en de geweldige reis af te sluiten. De luxe autobus neemt je mee naar België waar je nog lang kan nagenieten van een heleboel herinneringen. 

Elke avond kan je je tent opslaan op een andere locatie. Hier kan je genieten van de Zweedse natuur. Je kan genieten van de gezelligheid van je eigen kampvuur en één worden met de natuur. 

Boek nu, betaal later!

Twijfel je nog? Dan halen we je over de streep met het volgende voorstel: Boek je droomreis nu en betaal later!

De reis die je een onvergetelijke ervaring bezorgt, kan je nu bij ons boeken zonder dat je meteen moet betalen. De definitieve bevestiging/factuur ontvang je per mail. Daarin staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Dus twijfel niet langer en boek meteen die onvergetelijke reis.

Belangrijke info over deze reis

Wij zorgen voor:

  • Kano
  • Benodigde materiaal: Wij zorgen voor een materiaalkoffer waarin alle benodigdheden voor het kamperen worden voorzien. De materiaallijst wordt doorgestuurd van zodra we het voorschot ontvangen hebben.
  • Voedselpakket: er wordt één bevoorrading voorzien op een makkelijk bereikbare plaats. Bij  deze bevoorrading worden er verse groenten, fruit en vlees geleverd. Je kan 24h op voorhand de geleverde voeding (uit het beschikbare assortiment) doorsturen via sms. De voedselpakketten bestaan onder andere uit kipfilet, worsten, gehakt, ribbetjes…)
  • Transport België/ Zweden (busrit heen en terug per lux autobus, diverse opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel)

Laat het avontuur beginnen!

Met de bus

Een bus brengt je naar het prachtige Zweden. Het busvertrek in België vindt plaats op zaterdag zodat we zondag in Zweden aankomen. De terugkeer in Zweden is gepland op zondagavond zodat we op maandag in België aankomen. Er zijn verschillende vertrekdata mogelijk.

Op eigen houtje

Wil je als externe, graag met eigen transport naar Zweden komen? Dan zorg je er best voor dat je aankomt op de dag van de bus (3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus). Op die manier kunnen we alle voorbereidingen samen doen. 

Kom je met het vliegtuig? Dan moet je de trein nemen tot in Åmål. Deze treinrit moet je zelf boeken, maar dat gaat gemakkelijk op sj.se. Dit is het Zweedse treinbedrijf. Eenmaal daar kunnen we mensen oppikken. Hiervoor rekenen we wel €25/persoon aan. Je bent wel verplicht om dit één dag op voorhand aan te vragen. 

Vertrek Terug Dagen Prijs
02-07-2022 11-07-2022 10 dagen €680
09-07-2022 18-07-2022 10 dagen €680
16-07-2022 25-07-2022 10 dagen €680
23-07-2022 01-08-2022 10 dagen €680
30-07-2022 08-08-2022 10 dagen €680
06-08-2022 15-08-2022 10 dagen €680
13-08-2022 22-08-2022 10 dagen €680

 

Wat neem ik zeker mee?

– Slaapmat en Slaapzak
– (Warme) kledij
– Regenkledij
– Zwemkledij
– Waterdichte wandelschoenen met voldoende profiel
– Handdoeken
– EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème)
– Identiteitskaart

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ’s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano ervaring belangrijk?

Je hebt geen kano ervaring nodig om deel te nemen aan deze kano tocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, maar dit heb je snel onder de knie eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Er is echter weinig kans dat deze agressief of gevaarlijk zouden reageren, aangezien ze zelf eerder mensenschuw zijn. Het is dus eerder uitzonderlijk dat je één van deze dieren kan zien, maar er is wel een goede kans op het spotten van sporen. Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelf vissen op snoek of baars.

Hoe zwaar zijn de kanotochten?

Uiteraard kies je zelf de intensiteit, maar met een goede basisconditie zouden er helemaal geen problemen mogen zijn. De kanotochten gaan grotendeels over meren, waardoor er ook bijna geen stroomversnellingen zijn. Je kan dus gemakkelijk je eigen tempo kiezen. Buiten een plotse weersverandering of regenbui, zijn er geen factoren die een kanotocht zwaarder kunnen maken. En ook hier is makkelijk rekening mee te houden, door kort bij de oever te peddelen en tijdig kamp op te slaan wanneer je merkt dat het weer omslaat.