Kanotocht inclusief kano + materiaal + transport

Duur:
10 dagen
Transport:
Busrit
Reistype:
Individuele kanotocht
Locatie:

560,00

Vertrek in België – Terugkeer in België 

2/7 – 11/7
9/7 – 18/7 volzet*
16/7 – 25/7
23/7 – 1/8 
30/7 – 8/8
6/8 – 15/8 volzet*
13/8 – 22/8
 
* Indien met eigen vervoer naar Zweden kan er nog geboekt worden
Discount:
Vertrek:
Total: 560
Categorie:

Speciale aanbieding

Beschrijving

Leg in 7 dagen een fraaie kanotocht in Zweden af langs de vele meren en rivieren. Trek er zelf op uit en geniet van een rustgevende ervaring in een fantastisch natuurgebied.

Vaar langs tal van kleine eilandjes en rotspartijen, en verken de prachtige omgeving op eigen houtje. Geniet van de vrijheid en kies zelf waar je ’s avonds je tent opslaat, kook je eigen potje boven het kampvuur en wordt één met de natuur.

Ontdek Zweden tijdens een kanotocht op het meer. Geniet van de prachtige omgeving en neem alles in je op. Ben je het even moe om met een kano te varen? Ga dan wandelen in de bossen. Ontdek de fauna en de flora van de Zweedse bossen. Misschien kom je wel een eland, vos, beer, wolf of bever tegen. Laat je iedere keer verbazen door al die pracht. Maar je kan ook verfrissing zoeken door een duik te nemen in het kristalheldere water van het meer. Je kan ook bekomen van je dag. Meer je kano aan aan de oever van het meer en kom daar tot rust, terwijl je geniet van het Zweedse leven en de zonsondergang. Vertel nog even hoe jij je dag beleefd hebt aan het kampvuur. Haal herinneren op, vertel anekdotes en rust even uit voor je aan een nieuwe kanodag begin. Maar vergeet vooral niet te genieten van de omgeving rondom je.

Kortom: een avontuurlijke kanotocht in Zweden waarbij natuurbeleving en tot rust komen centraal staan.

Een avontuurlijke trip

Dag 1

We hebben er zolang naar uitgekeken en nu kan onze avontuurlijke trip eindelijk van start gaan. Deze reis begint op de bus. We hebben verschillende opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel. Onze luxe autocar brengt je naar Zweden.

Dag 2 – 8

Ontdek alle mooie plekken in Zweden dankzij onze kanotochten. Je vaart langs prachtige Zweedse meren en ontdekt er de Zweedse natuur. Ben je een beginnende kanovaarder? Geen enkel probleem. De Zweedse meren hebben geen sterke stroming. Dus ook voor een beginnende kanovaarder wordt het een onvergetelijke reis. 

Wil je Zweden ook even ontdekken op een andere manier? Dat kan ook. Meer je kano aan de oever en wandel tussen de prachtige Zweedse bossen. Of neem een duik in het kristalheldere water dat je net met een kano ontdekt hebt. Wil je gewoon even rusten en relaxen? Ook dat is mogelijk. Aan de oever van het meer kan je tot rust komen en nagenieten van je dag. 

Je kan ook nagenieten van je dag bij een kampvuur. Je kan er verhalen vertellen of je eigen potje koken. Voeding kan je vinden aan de startplaats. Daar is een kleine supermarkt waar je de nodige voeding kan inslaan.

Dag 9 – 10

Tijd om deze heerlijke reis af te sluiten en terug te keren naar de bewoonde wereld. Daar wacht de bus ons op en brengt ons terug naar België met een heleboel mooie herinneringen.

’s Avonds kan je kiezen waar je je tent opslaat. Elke dag kies je een nieuwe locatie. Zo leer je genieten van de Zweedse natuur. Op die manier wordt je één met je omgeving.

Boek nu, betaal later!

Twijfel je nog? Dan halen we je over de streep met het volgende voorstel: Boek je droomreis nu en betaal later!

De reis die je een onvergetelijke ervaring bezorgt, kan je nu bij ons boeken zonder dat je meteen moet betalen. De definitieve bevestiging/factuur ontvang je per mail. Daarin staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Dus twijfel niet langer en boek meteen die onvergetelijke reis.

Belangrijke info over deze reis

Wij zorgen voor:

  • Kano
  • Transport België/Zweden (busrit heen en terug per luxe autobus, diverse opstapplaatsen in Vlaanderen en Brussel)
  • Benodigde materiaal: Wij zorgen voor een materiaalkoffer waarin alle benodigdheden voor het kamperen worden voorzien. De materiaallijst wordt doorgestuurd van zodra we het voorschot ontvangen hebben.

Voeding regel je zelf. Aan de startplaats is een klein supermarktje waar je een deel van je voeding zelf kan inslaan.

Laat het avontuur beginnen!

Met de bus

Een bus brengt je naar het prachtige Zweden. Het busvertrek in België vindt plaats op zaterdag zodat we zondag in Zweden aankomen. De terugkeer in Zweden is gepland op zondagavond zodat we op maandag in België aankomen. Er zijn verschillende vertrekdata mogelijk.

Op eigen houtje

Wil je als externe, graag met eigen transport naar Zweden komen? Dan zorg je er best voor dat je aankomt op de dag van de bus (3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus). Op die manier kunnen we alle voorbereidingen samen doen. 

Kom je met het vliegtuig? Dan moet je de trein nemen tot in Åmål. Deze treinrit moet je zelf boeken, maar dat gaat gemakkelijk op sj.se. Dit is het Zweedse treinbedrijf. Eenmaal daar kunnen we mensen oppikken. Hiervoor rekenen we wel €25/persoon aan. Je bent wel verplicht om dit één dag op voorhand aan te vragen. 

Wat neem ik zeker mee?

– Slaapmat en slaapzak
– (Warme) kledij
– Regenkledij
– Zwemkledij
– Waterdichte wandelschoenen met voldoende profiel
– Handdoeken
– EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème)
– Identiteitskaart

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ‘s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano ervaring belangrijk?

Je hebt geen kano ervaring nodig om deel te nemen aan deze kanotocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, maar dit heb je snel onder de knie eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Er is echter weinig kans dat deze agressief of gevaarlijk zouden reageren, aangezien ze zelf eerder mensenschuw zijn. Het is dus eerder uitzonderlijk dat je één van deze dieren kan zien, maar er is wel een goede kans op het spotten van sporen. Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelfs vissen op snoek of baars.

Hoe zwaar zijn de kanotochten?

Uiteraard kies je zelf de intensiteit, maar met een goede basisconditie zouden er helemaal geen problemen mogen zijn. De kanotochten gaan grotendeels over meren, waardoor er ook bijna geen stroomversnellingen zijn. Je kan dus gemakkelijk je eigen tempo kiezen. Buiten een plotse weersverandering of regenbui, zijn er geen factoren die een kanotocht zwaarder kunnen maken. En ook hier is makkelijk rekening mee te houden door kort bij de oever te peddelen en tijdig kamp op te slaan wanneer je merkt dat het weer omslaat.