Activiteiten
cross-country skiën, langlauf

Cross-country skiën

Cross-country skiën

Cross-country skiën lijkt intensief, maar je krijgt er zoveel voor terug. De prachtige omgeving met schitterende uitzichten zorgen ervoor dat het langlaufen een onvergetelijke belevenis is. En nog gezond ook!

Activiteiten
hiking trekking zweden

Hiken

Hiken

Zweden is een paradijs om te hiken en voor trekkings. Er lopen prachtige trails door ongerepte wouden en met prachtige vergezichten op de vlakten. Vrijwel steeds is er een meer in de buurt waar het aangenaam vertoeven is. Wild kamperen is in Zweden toegestaan, waardoor een wandelvakantie in Zweden door de meeste mensen als één van de meest ontspannende activiteiten wordt ervaren.

Activiteiten
huskytocht Noorwegen

Huskytocht

Huskytocht

Een introductie met de wondere wereld van de sledehond. Deelnemers worden stapsgewijs aangeleerd hoe met de brute kracht van de Alaskan husky om te gaan. Een volledige dag in het teken van het aloude Scandinavische transportsysteem.

Activiteiten
ijsvissen

IJsvissen

IJsvissen

IJsvissen is een traditionele Scandinavische manier van vissen. Na het boren van een gat in het ijs kan er gevist worden. Met name snoek en baars bijten in de winter, maar soms ook een winterforel. Bij vangst wordt de vis ter plaatste gekuist en klaargemaakt.

Activiteiten
kanovaren

Kanovaren

Kanovaren

Wie aan kanovaren denkt, denkt aan Zweden. Het land telt ongeveer 100.000 meren en honderden rivieren. Dit maakt van Zweden dan ook de bestemming bij uitstek om te ontdekken van op het water.

Ontdek per kano de mooiste plekjes op en rond de vele meren en geniet ondertussen van de intense rust die dit prachtige landschap uitstraalt. Peddel doorheen een indrukwekkend natuurgebied en kom tot rust op het water.

Ben je bekend met kanovaren en hou je ervan om outdoor te zijn? Trek er dan zeker zelf op uit en verken de regio op eigen houtje. Of kies ervoor om aan te sluiten bij een groep, onder begeleiding van enthousiaste Vlaamse monitors, die je meenemen naar de leukste plekjes en wegwijs maken in dit prachtige gebied.

Activiteiten

Lake crossing

Lake crossing

Activiteiten
outdoor cooking kanotocht zweden

Outdoor cooking

Outdoor cooking

We nemen je niet alleen mee naar de mooiste plekjes op en rond de Zweedse meren, maar leven en eten ook rond het kampvuur. Outdoor cooking hoort er nu eenmaal bij.

En laat er geen twijfel over bestaan: je eigen eten kunnen maken boven een gezellig, knetterend kampvuur verrijkt deze unieke ervaring alleen maar.

Ga aan de slag met een voedselpakket van Drakkar Outdoor, of maak een tussenstop in een dorpje aan de oever om enkele inkopen te doen. Zoek nadien een plekje om je tent op te slaan en geniet van een heerlijke, zelf bereidde maaltijd boven het kampvuur. Outdoor cooking tilt deze unieke kano vakantie nog naar een volgend niveau.

Voor vegetariërs is er een aanpast, uitgebalanceerd voedselpakket voorzien.

Activiteiten
outdoor cooking in de winter in de sneeuw, Noorwegen

Outdoor cooking in de sneeuw

Outdoor cooking in de sneeuw

Vuur maken op sneeuw is al een opgave op zich. Outdoor cooking is koken in een dutch oven op een open vuur. Het eten krijgt hierdoor een bijzondere smaak, al was het alleen doordat je heerlijk in de buitenlucht bezig bent met het koken van een potje eten.

Activiteiten
Overnachten in een zelfgegraven sneeuwgrot (snow cave)

Overnachten in een sneeuwgrot

Overnachten in een sneeuwgrot

Het maken van een sneeuwgrot vereist uren hard werk en goede sneeuwcondities, maar het resultaat is iets om trots op te zijn! Voor de echte die hards is er de mogelijkheid om onder begeleiding effectief te overnachten in de zelfgegraven sneeuwgrot.

Activiteiten

vissen

vissen

Activiteiten

vuurworkshop

vuurworkshop

Activiteiten
wandelen met sneeuwschoenen

Wandelen sneeuwschoenen

Wandelen sneeuwschoenen

Wie kan wandelen, beheerst in korte tijd ook het sneeuwschoenwandelen. Sneeuwschoenwandelen is plezier door sportieve beweging in de frisse winterlucht midden in de ongerepte natuur. Het is niet erg technisch zoals skiën en er is geen lange cursus of een bijzondere uitrusting voor nodig, behalve sneeuwschoenen.

Activiteiten
wild kamperen kanotocht zweden

Wild kamperen

Wild kamperen

Tijdens onze kanotochten overnachten we in de vrije natuur. Wild kamperen is in Zweden nog toegestaan. Het hoort daarbij tot één van de weinige Europese landen waar dat nog mag.

En iedere keer weer is het een fantastische belevenis. Wild kamperen in een tentje als het weer niet echt mee zit, maar in openlucht zodra het weer het toelaat. Het is toch net iets anders onder de blote hemel met schitterend zicht op het mistige en mystieke open water.

COVID-19 | Onze reizen gaan door!

De huidige regelgeving staat ons helaas niet toe om busreizen te organiseren, maar indien je voor je eigen vervoer zorgt staan we je graag bij om van je reis een droomreis te maken.