Winter Xperience – de wintervakantie in Noorwegen die je nooit meer vergeet - 7 Days

Wintervakantie Noorwegen

Scandinavië ontdekken in de winter: voor velen is het een superromantische, avontuurlijke droom. Voor de meesten blijft het niet meer dan een droom. Hoe pak je het immers praktisch aan om een vakantie door te brengen onder winterse omstandigheden?

Laat je droom nu werkelijkheid worden. Drakkar Outdoor heeft, na een aantal zorgvuldige try-outs, een uniek winterprogramma in Noorwegen samengesteld. Het programma omvat de leukste en de mooiste onvergetelijke activiteiten in een geweldig landschap.

huskytocht Noorwegen

Huskytocht

Een introductie met de wondere wereld van de sledehond. Deelnemers worden stapsgewijs aangeleerd hoe met de brute kracht van de Alaskan husky om te gaan. Een volledige dag in het teken van het aloude Scandinavische transportsysteem.

ijsvissen

IJsvissen

IJsvissen is een traditionele Scandinavische manier van vissen. Na het boren van een gat in het ijs kan er gevist worden. Met name snoek en baars bijten in de winter, maar soms ook een winterforel. Bij vangst wordt de vis ter plaatste gekuist en klaargemaakt.

wandelen met sneeuwschoenen

Tocht met sneeuwschoenen

Wie kan wandelen, beheerst in korte tijd ook het sneeuwschoenwandelen. Sneeuwschoenwandelen is plezier door sportieve beweging in de frisse winterlucht midden in de ongerepte natuur. Het is niet erg technisch zoals skiën en er is geen lange cursus of een bijzondere uitrusting voor nodig, behalve sneeuwschoenen.

cross-country skiën, langlauf

Cross-country skiing

Cross-country skiën lijkt intensief, maar je krijgt er zoveel voor terug. De prachtige omgeving met schitterende uitzichten zorgen ervoor dat het langlaufen een onvergetelijke belevenis is. En nog gezond ook!

outdoor cooking in de winter in de sneeuw, Noorwegen

Outdoor cooking op houtvuur

Vuur maken op sneeuw is al een opgave op zich. Outdoor cooking is koken in een dutch oven op een open vuur. Het eten krijgt hierdoor een bijzondere smaak, al was het alleen doordat je heerlijk in de buitenlucht bezig bent met het koken van een potje eten.

Overnachten in een zelfgegraven sneeuwgrot (snow cave)

Overnachten in een sneeuwgrot

Het maken van een sneeuwgrot vereist uren hard werk en goede sneeuwcondities, maar het resultaat is iets om trots op te zijn! Voor de echte die hards is er de mogelijkheid om onder begeleiding effectief te overnachten in de zelfgegraven sneeuwgrot.

Gahkko bakken

Gáhkko bakken

Gáhkko is een traditioneel Sami brood dat een zachte smaak heeft van anijs. Een lekkere aanvulling bij stoofpot, soep en verschillende soorten kaas. We prepareren zelf het deeg en bakken eigenhandig ons traditionele brood op een houtvuur.

noorderlicht

Sterren en noorderlicht

Het gebrek aan lichtvervuiling maakt Noorwegen de ideale plaats om sterren en misschien zelfs het noorderlicht te spotten. Als het weer meezit natuurlijk. We trekken er op een heldere nacht op uit en bewonderen de sterren en de overduidelijke melkweg. Er is een reële kans om het noorderlicht te spotten.

Begeleiding van de activiteiten

De activiteiten worden begeleid door ervaren Noorse gidsen, geassocieerd met Noorse outdoororganisaties.

Alle buitenactiviteiten zijn onderhevig aan weercondities. Het Noorse bergweer gedurende de winter kan onbetrouwbaar en hard zijn en bovendien snel wijzigen. Indien het weer het niet toelaat om naar buiten te gaan, kunnen activiteiten verlegd of gecanceld worden. Veiligheid komt altijd op de eerste plaats.

Dit is een vakantie in samenwerking met een klein berghotelletje, dus de plaatsen zijn beperkt.

Nu met €200 vroegboekkorting

Claim je voor 20 november plekje en geniet van €200 vroegboekkorting per persoon.

De prijs bedraagt €1.798 per persoon.

Boek je voor 20 november, dan geniet je van €200 vroegboekkorting en betaal je slechts €1.598!

Inbegrepen in de prijs:

 • 7-daags verblijf in volpension.
 • Vlucht heen en weer vanaf Zaventem.
 • Luchthaventransport van Oslo naar Steinbergdalen.
 • Huur en gebruik van het materiaal dat tijdens de activiteiten wordt gebruikt (sneeuwschoenen, langlaufski’s, …).

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Alcoholische dranken en frisdranken.
 • Het optionele Alpine skiën en vervoer van en naar de skipiste.

Steinbergdalen turisthytte Drift Fimreite

 • 7-daags verblijf in volpension
 • Kamers van 4-6 personen maximum.
 • Douches en toiletten op de gang.
 • Saunamogelijkheden.
 • Supergezellig Scandinavisch kader.

You can send your enquiry via the form below.

Winter Xperience – de wintervakantie in Noorwegen die je nooit meer vergeet

COVID-19 | Onze reizen gaan door!

De huidige regelgeving staat ons helaas niet toe om busreizen te organiseren, maar indien je voor je eigen vervoer zorgt staan we je graag bij om van je reis een droomreis te maken.