Kanotocht inclusief kano + materiaal - 7dagen

Kies je vertrekdatum

REISDATUMS BESCHIKBAARHEID PRIJS PLAATSEN OVER
1 juli 2020 - 8 juli 2020 guaranteed € 250
16
Boek nu
8 juli 2020 - 15 juli 2020 guaranteed € 250
16
Boek nu
15 juli 2020 - 22 juli 2020 guaranteed € 250
16
Boek nu
22 juli 2020 - 29 juli 2020 guaranteed € 250
16
Boek nu
29 juli 2020 - 5 augustus 2020 guaranteed € 250
16
Boek nu
5 augustus 2020 - 12 augustus 2020 guaranteed € 250
16
Boek nu
12 augustus 2020 - 19 augustus 2020 guaranteed € 250
16
Boek nu
Load more
Show less

Leg in 7 dagen een fraaie kanotocht af langs de prachtige Zweedse meren. Trek er zelf op uit en geniet van een rustgevende ervaring in een fantastisch natuurgebied. Vaar langs tal van kleine eilandjes en rotspartijen, en verken de prachtige omgeving op eigen houtje. Zet elke avond je tent op op een nieuwe locatie en laat je overdonderen door alles om je heen.

Kortom: een avontuurlijke kanovakantie waarbij natuurbeleving en tot rust komen centraal staan.

Drakkar Outdoor zorgt voor:

  • Een kano
  • Het benodigde materiaal

Al de rest regel je zelf. Aan het startpunt vind je een klein supermarktje waar je enkele dingen kan kopen, of maak een korte tussenstop in een klein dorpje langs de oever om enkele benodigdheden in te slaan. Sla ’s avonds je tent op in de vrije natuur en kook je eigen potje boven het kampvuur.

Laat het avontuur beginnen!

€ 250

  • Huur kano
  • Materiaal
  • Vergunning
  • Begeleiding
  • Voedselpakket
  • Transport België/Zweden
Expand/Close
Wat neem ik zeker mee?

– Slaapmat en Slaapzak
– (Warme) kledij
– Regenkledij
– Zwemkledij
-Waterdichte wandelschoenen met voldoende profiel
– Handdoeken
– EHBO-setje (incl. blarenpleisters, sporttape, muggenspray, zonnecrème)
– Identiteitskaart

Welke weersomstandigheden kan ik verwachten?

Zweden kent over het algemeen een mild klimaat, waardoor het vergelijkbaar is met het onze. De zomers kunnen warm zijn met langdurige periodes zonneschijn, maar er is ook kans op regenval. ’s Nachts koelt het iets gemakkelijker af dan bij ons.

Is kano ervaring van belang?

Je hebt geen kano ervaring nodig om deel te nemen aan deze kano tocht. Je krijgt aan de start van de tocht de standaard peddeltechnieken uitgelegd, maar dit heb je snel onder de knie eens je op het water bent. Uiteraard is enige ervaring mooi meegenomen, maar zeker niet vereist.

Welke dieren kun je tegenkomen in de wilde natuur in Zweden?

In de bossen in Zweden leven verschillende diersoorten. Zo leven hier elanden, vossen, otters, beren, wolven en de lynx. Er is echter weinig kans dat deze agressief of gevaarlijk zouden reageren, aangezien ze zelf eerder mensenschuw zijn. Het is dus eerder uitzonderlijk dat je één van deze dieren kan zien, maar er is wel een goede kans op het spotten van sporen.
Verder is er ook in het water en in de lucht veel leven. Zo kun je honderden soorten vogels spotten, en zelf vissen op snoek of baars.

Hoe zwaar zijn de kanotochten?

Uiteraard kies je zelf de intensiteit, maar met een goede basisconditie zouden er helemaal geen problemen mogen zijn. De kanotochten gaan grotendeels over meren, waardoor er ook bijna geen stroomversnellingen zijn. Je kan dus gemakkelijk je eigen tempo kiezen. Buiten een plotse weersverandering of regenbui, zijn er geen factoren die een kanotocht zwaarder kunnen maken. En ook hier is makkelijk rekening mee te houden, door kort bij de oever te peddelen en tijdig kamp op te slaan wanneer je merkt dat het weer omslaat.

Je kan je aanvraag via onderstaand formulier versturen.