Een wintervakantie in Noorwegen heeft iets magisch. Je neemt er deel aan activiteiten zoals een huskytocht, ijsvissen, een trekking met sneeuwschoenen en cross-country skiën. Koken op houtvuur, het optioneel overnachten in een zelfgegraven sneeuwgrot en een het magische noorderlicht maken van deze vakantie een onvergetelijke belevenis.

Cross-country skiën

Cross-country skiën lijkt intensief, maar je krijgt er zoveel voor terug. De prachtige omgeving met schitterende uitzichten zorgen ervoor dat het langlaufen een onvergetelijke belevenis is. En nog gezond ook!

Huskytocht

Een introductie met de wondere wereld van de sledehond. Deelnemers worden stapsgewijs aangeleerd hoe met de brute kracht van de Alaskan husky om te gaan. Een volledige dag in het teken van het aloude Scandinavische transportsysteem.

IJsvissen

IJsvissen is een traditionele Scandinavische manier van vissen. Na het boren van een gat in het ijs kan er gevist worden. Met name snoek en baars bijten in de winter, maar soms ook een winterforel. Bij vangst wordt de vis ter plaatste gekuist en klaargemaakt.

Outdoor cooking in de sneeuw

Vuur maken op sneeuw is al een opgave op zich. Outdoor cooking is koken in een dutch oven op een open vuur. Het eten krijgt hierdoor een bijzondere smaak, al was het alleen doordat je heerlijk in de buitenlucht bezig bent met het koken van een potje eten.

Overnachten in een sneeuwgrot

Het maken van een sneeuwgrot vereist uren hard werk en goede sneeuwcondities, maar het resultaat is iets om trots op te zijn! Voor de echte die hards is er de mogelijkheid om onder begeleiding effectief te overnachten in de zelfgegraven sneeuwgrot.

Wandelen sneeuwschoenen

Wie kan wandelen, beheerst in korte tijd ook het sneeuwschoenwandelen. Sneeuwschoenwandelen is plezier door sportieve beweging in de frisse winterlucht midden in de ongerepte natuur. Het is niet erg technisch zoals skiën en er is geen lange cursus of een bijzondere uitrusting voor nodig, behalve sneeuwschoenen.