Survival bushcraft Zweden 

Stap in de voetsporen van Bear Grylls tijdens deze trip door de natuur.

De bus brengt je op je Zweedse bestemming waar je met kaart en compas op rugzaktocht vertrekt doorheen de Zweedse bossen. Onze ervaren gids dompelt je onder in de natuur en leert je onderweg eetbare planten herkennen en gebruiken; knoop– en sjortechnieken die je nodig hebt om je tarp om te toveren in een slaapplaats; houtsnijdtechnieken…
Elke avond maak je  d.m.v. een nieuwe techniek vuur met onderweg gesprokkeld tondel. Ook je slaapplaats is elke avond anders. Dan lig je in een tent, dan weer in een shelter of  je vormt je tarp om tot slaapplek.
Je vangt vis en leert die kuisen en vervolgens klaarmaken op het kampvuur. De gids leert je het spoor te onderscheiden en volgen van een eland, vos, hert, das. Als je stil bent en op het juiste spoor, zul je zeker een glimp opvangen van één van deze Zweedse bosbewoners. Zweden is het land van 1000 meren en uiteraard moet je er tijdens je tocht ook 1 over d.m.v. een heuse lake crossing.
Deze survival bushcraft biedt spanning en óntspanning. Je komt los van alle dagelijkse beslommeringen en luxe en vindt jezelf terug temidden van zoveel natuurpracht die Zweden te bieden heeft. Ervaren en daarvoor opgeleide natuurgidsen loodsen je door deze back-to-nature week om nooit meer te vergeten!

Hiken

Zweden is een paradijs om te hiken en voor trekkings. Er lopen prachtige trails door ongerepte wouden en met prachtige vergezichten op de vlakten. Vrijwel steeds is er een meer in de buurt waar het aangenaam vertoeven is. Wild kamperen is in Zweden toegestaan, waardoor een wandelvakantie in Zweden door de meeste mensen als één van de meest ontspannende activiteiten wordt ervaren.

€ 625

10 dagen
Volgend Vertrek
  • 28 juli 202012 Plaats(en) over

Lake crossing

€ 625

10 dagen
Volgend Vertrek
  • 28 juli 202012 Plaats(en) over

Outdoor cooking

We nemen je niet alleen mee naar de mooiste plekjes op en rond de Zweedse meren, maar leven en eten ook rond het kampvuur. Outdoor cooking hoort er nu eenmaal bij.

En laat er geen twijfel over bestaan: je eigen eten kunnen maken boven een gezellig, knetterend kampvuur verrijkt deze unieke ervaring alleen maar.

Ga aan de slag met een voedselpakket van Drakkar Outdoor, of maak een tussenstop in een dorpje aan de oever om enkele inkopen te doen. Zoek nadien een plekje om je tent op te slaan en geniet van een heerlijke, zelf bereidde maaltijd boven het kampvuur. Outdoor cooking tilt deze unieke kano vakantie nog naar een volgend niveau.

Voor vegetariërs is er een aanpast, uitgebalanceerd voedselpakket voorzien.

€ 625

10 dagen
Volgend Vertrek
  • 28 juli 202012 Plaats(en) over

vissen

€ 625

10 dagen
Volgend Vertrek
  • 28 juli 202012 Plaats(en) over

vuurworkshop

€ 625

10 dagen
Volgend Vertrek
  • 28 juli 202012 Plaats(en) over

Wild kamperen

Tijdens onze kanotochten overnachten we in de vrije natuur. Wild kamperen is in Zweden nog toegestaan. Het hoort daarbij tot één van de weinige Europese landen waar dat nog mag.

En iedere keer weer is het een fantastische belevenis. Wild kamperen in een tentje als het weer niet echt mee zit, maar in openlucht zodra het weer het toelaat. Het is toch net iets anders onder de blote hemel met schitterend zicht op het mistige en mystieke open water.

€ 625

10 dagen
Volgend Vertrek
  • 28 juli 202012 Plaats(en) over

COVID-19 | Onze reizen gaan door!

De huidige regelgeving staat ons helaas niet toe om busreizen te organiseren, maar indien je voor je eigen vervoer zorgt staan we je graag bij om van je reis een droomreis te maken.